A mnie zastanawia coś innego. Gdyby ktoś za 100 lub 1000 lat wynalazł maszyne która przez przekroczenie prętkości światła cofnełaby go w przeszłość to jakby wrucił zpowrotem do normalnego czasu?
Nie słyszałem jeszcze o teorii, która mówiłaby o przenoszeniu się w przeszłość po przekroczeniu prędkości światła.
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
nie da się osiągnąć prędkości większej od światła chyba że jedynie względem światła
dlatego ponieważ masa stanowi opór czyli skoro E=M*C kwadrat to C=pierwiatkowi E-M
_________________ "Człowiek mądry więcej uczy się od swych wrogów, niż głupiec od przyjaciół." (Benjamin Franklin)
"Milczenie przystoi mędrcom, a co dopiero głupcom." (Talmud)
nie da się osiągnąć prędkości większej od światła chyba że jedynie względem światła
dlatego ponieważ masa stanowi opór czyli skoro E=M*C kwadrat to C=pierwiatkowi E-M
Zabawne ;D
Skoro już napisałeś
E = mc²
to c nie jest równe √(E-m),
ale c = √(E/m)
W każdym bądź razie, nie widzę sensu w pisaniu 150 razy tego samego. Już jest tyle tematów, w których poruszono niemożliwość przekroczenia prędkości światła, że pisanie tego ponownie jest po prostu bezsensowne.
PS. Tak poza tym, Twój post niczego nie udowadnia.
_________________ Wystarczy bardzo chcieć by nie dać się zgnębić i tylko trochę postarać by zniszczyć komuś życie.
może żle się zrozumieliśmy zły wzór to był mój błąd przy zapisie chodziło mi jednak o to co napisałeś często mi się zdarza że pisze coś innego niż mam na myśli z prędkością światła chodzi o to że energia bez opór osiąga prędkość światła to jeśli dodamy opór prędkość będzie musiała być mniejsza
_________________ "Człowiek mądry więcej uczy się od swych wrogów, niż głupiec od przyjaciół." (Benjamin Franklin)
ale jeśli wokuł atomów da się wiązke lasera to można będzie cofnąć je w czasie ale najdalej do momentu utworzenie danego urządzenie na discovery mówili właśnie że człowiek wynalazł wehikuł czasu ale po pierwsze nic jeszcze nim nie przeniusł a po drugi ne razie nie ma co myśleć o cofanie się ludzi w przeszłość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane