Temat jest w porządku, choć cytaty były zbędne... sam poleciłbym "Serię Niefortunnych Zdarzeń", fantasy z obrazkami w rodzaju "Smokologii" i "Podręcznika Łowcy Demonów", ciekawe są również poradniki sztuki przetrania "Raymonda Mearsa".
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
Ja raz czytałem Eragona. Według mnie to nie jest zła książka, ale głównie nie podoba mi się w niej to co nie dotyczy jej treści - autor nie pisał samodzielnie i wyraźnie pokazał siebie jako bohatera, natomiast ze swojej siostry zrobił czarownicę. Dodatkowo w książce kilkukrotnie zachwala się koty, a nie ma chyba wzmianki o psach (nie żebym nie lubił kotów, ale denerwuje mnie przesada). Na minus zaliczyłbym jeszcze beznadziejną ekranizację.
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
Tylko wlasnie jest taki problem ze on nie ma siostry a ksiazka jest fantasy wiec autor nie ma jak siebie wychwalac. Sam czytalem i bardzo mi sie ksiazka spodobala czekam na 3 tom bo wczesniejsze przeczytalem.
_________________ ll CHEMIA NIEORGANICZNA I ORGANICZNA ll
Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące forum - pisz
Tylko wlasnie jest taki problem ze on nie ma siostry a ksiazka jest fantasy wiec autor nie ma jak siebie wychwalac. Sam czytalem i bardzo mi sie ksiazka spodobala czekam na 3 tom bo wczesniejsze przeczytalem.
W pierwszym tomie na pierwszych stronach wyraźnie widnieją podziękowania, w tym dla siostry Angeli (która z czego pamiętam jest przedstawiona w książce z identycznym imieniem). Poza tym podobieństwa są niezaprzeczalne, i przypuszczam że nawet "kotołak" odwzorowuje charakter jego własnego kota. Głupie jest według mnie także to że już w pierwszej książce jest mowa o wróżbie, która opisuje resztę części. Sprawdziły się one w pierwszej idrugiej "księdze" i mam pewność, że tak też będzie w trzeciej. W sumie to podobała mi się wyłącznie pierwsza część, druga to czysta komercja, a trzecia będzie pewnie jeszcze gorsza.
Naprawdę dobra fantastyko to trylogia "Władcy Pierścieni" i "Hobbit", ale to już chyba każdy zna, nie jest to jednak przeznaczone dla młodych czytelników.
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
Ja polecam wszystkie tomy książki Harry Potter, książki do Astronomi Np. Atlas nieba, Planety i podróże kosmiczne, Wszechświat a w szczególności Wielki Atlas Kosmosu.
_________________ Astronomia to dla mnie całe życie.
Staram się nie opluwać bezpodstawnie ludzi, bo to nie przystoi.
Jak ktoś lubi fantastykę to Pratchett - piekielnie inteligentne dowcipy, trochę czarnego humoru, fabuła wciągająca tak, że pęcherz pęka, a oczy nadal przyklejone do książki. Albo ostatnio Pilipiuka pochłonąłem: jest śmieszniejszy, osadzony w polskich realiach i trochę więcej w nim grozy, delikatnego horroru. Żarty ma trochę powszedniejsze niż Pratchett, ale łatwiej je zrozumieć.
Jak już sie wyrośnie z -pożal się Boże- pottera to polecam wyżej wymienione. To nie jest fast-food dla plebsu. Choć dzieci niech lepiej poczekają aż dorosną żeby ich nie demoralizować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane