Jeśli w waszym domu przedmioty zmieniają swoje miejsce, a wy czujecie się dziwnie, macie prawo myśleć że jest nawiedzony.
Prezentuję tu proste sposoby na wykrycie duchów:
rofesjonalni łowcy duchów korzystają z detektorów ruchu, zamiast nich możesz w odpowiednich miejscach rozsypać mąkę.
Utrzymuje się że w pobliżu duchów gwałtownie wzrasta pole magnetyczne, zamiast specjalistycznego sprzętu możesz je wykryć przy pomocy zwykły kompas
Duchy wydzielają podobno "energię astralną", która ma powodować gwałtowny spadek temperatury w otoczeniu- drogi sprzęt można zastąpić termometrem laserowym.
Jeśli zauważyłeś zmianę miejsc przedmiotów, otocz je kręgiem z kredy.
Być może duchem są wasi rodzice lub rodzeństwo…
Wszystkie metody pochodzą z “Mystery Lab”- fragmentu programu:
Łowcy Tajemnic(MysteryHunters).
Google
Wysłany: Reklama Google - forum próbuje zarobić na swoje utrzymanie ;-)
Hmm, ciekawe pomysły. Można równierz sfotografować ducha... Moje pytanie brzmi, czy duchy wytwarzają biopole? Tj czy można zrobić im zdjecie kamera kirlianowską (patrz link) http://free.of.pl/z/zlabs...mera/kamera.htm
laserowego termometru raczej w Polsce nie kupisz, ewentualnie na jakiś targach z nowinkami elektrycznymi.
P.S Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie promień światła może zmierzyć temperaturę...
laserowego termometru raczej w Polsce nie kupisz, ewentualnie na jakiś targach z nowinkami elektrycznymi.
P.S Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie promień światła może zmierzyć temperaturę...
Mimo wszystko to jeden z sposobów, a działanie opiera się chyba na mierzeniu prędkości ruchu cząsteczek ciała na które świecimy(jest to wykrywane po odbiciu).
Edycja: To o mniej więcej takie termometry mi chodziło
> http://www.cyfronika.com...._termometry.htm
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
Hmm, ciekawe pomysły. Można równierz sfotografować ducha... Moje pytanie brzmi, czy duchy wytwarzają biopole? Tj czy można zrobić im zdjecie kamera kirlianowską (patrz link) http://free.of.pl/z/zlabs...mera/kamera.htm
z tym trzeba testować,
nikt nie wie czy duchy sa żywe czy może nie,
takie kamery pokazują biopole tylko żywych organizmów.
- To już napisałem, choć dobrze zwróciłeś uwagę że ceny są dość wysokie- i to najmniej przydatne rozwiązanie. Tak w ogóle to temat nie ma właściwie praktycznego zastosowania, więc planuję by był przeniesiony do "specjalnego" działu.
_________________ Tu dowiesz się jak chronić środowisko
takie kamery pokazują biopole tylko żywych organizmów.
nie masz racji ponieważ zdjęcia takie ukazywały również biopole wokół monet, suchych liści itp. mam książkę pt. "Psychotronika" i tam jest o lewitacji, telekinezie i innych "nienormalnych" rzeczach.
_________________ Chojnice, województwo Pomorskie
małe, lecz piękne
liczba ludności:ok.40000 mieszkańców
zobaczcie w google
WBraniacu było jak John Tickle wykrywał duchy takimi metalowymi pałeczkami co energię wykrywały i takim urządzeniem co miało diodę co świeciła jak jakieś pole energii jest w pobliżu np. duch lub inne urządzenia elektryczne np. komórka no i mu zaświeciła .
w braniacu było jak john tickle wykrywał duchy takimi metalowymi pałeczkami co energie wykrywały i takim urządzenieim co miało diode co świeciła jak jakieś pole energi jest pobliżu np duch lup inne urządzenia elektryczne np komurka .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane