Wysłany: 2007-05-30, 18:20 [zdjęcia]Piknik naukowy- Warszawa 2007
Oto kilka zdjęć z pikniku naukowego.
[ Dodano: 2007-05-30, 18:23 ]
Zdjęcie o nazwie DSC00015.JPG przedstawia poduszkowiec zrobiony z odkurzacza i krzesła
Zdjęcie o nazwie DSC00020.JPG to po prostu woda barwnikiem
I zdjęcie o nazwie DSC00019.JPG przedstawia mieszankę jakieoś alkoholu, wody i barwnika. Niestety nie wiem jaki to był alkohol.
Też byłam na tym pikniku Nie wiem czy zaletą, czy wadą jest fakt, że coraz więcej stoisk robi się mało typowo naukowych (fizyka, chemia itp.), bo jest coraz więcej historycznych, artystycznych i społecznych. Na jednym (który zresztą w zeszłym roku też przygotowywałam) można było się nauczyć podstaw języka migowego. Na innym z kolei zrobić własny garnuszek z gliny. W tym roku najbardziej mi się podobało z stoisko, na którym pan pokazywał zasadę działania sztucznej nerki.
Tej sztucznej nerki to ja nie widziałem. Moim zdaniem w tym roku były mniej ciekawe rzeczy niż w tamtym. Mi najbardziej podobało się chyba stoisko z takim prototypem samochodu.
Masz rację. W zeszłym roku nie zdążyłam wszystkiego obejrzeć, a tyle rzeczy jeszcze chciałam, a teraz tak przeszłam się i były mniej fajne rzeczy. No i jeszcze jest taka kwestia, że niektóre stoiska obią co roku to samo i to się staje nudne, bo się idzie do jakiegoś stoiska i się wie, co tam będzie.
Najgorsze były punkty, gdzie można było wziąść tylko ulotkę i nic ze sobąnie reprezentowali. A jeszcze jeden mi się szczególnie nie podobał. Była ustawiona mała niby-zjeżdżalnia i organizatorzy z góry puszczali małe ziarno kukurydzy, które spadało na dół i uczestnik musiał je uderzyć młotkiem. Nie wiem, co to niby miało być...
PS. karoluscich, masz wrażenie, że tylko my tu piszemy?
Niestety nie widziałam Dużym plusem Pikniku jest to, że rozdają za darmo Focusa, a w tym roku nawet dwa różne numery dawali W jednym z nich jest bardzo ciekawa grupa artykułów dotycząca egzekucjii.
No i na pikniku nauczyłam się też liczyć na dawnym (jakimś chińskim chyba) liczydle, które jest tablicą, na której w pewien konkretny sposób układa się kamyczki, a każdy oznacza taką liczbę, na której linii leży.
No nie wiem, w każdym razie oni tak te Focusy po dwa dawali każdemu jak ja szłam. Fajkę wodną widziałam i podobnie jak ty nie zapaliłam.
A uczyłeś się podstaw języka migowego, w jednym ze stoisk?
Nie uczyłem się, bo mnie raczej przyciągały stoiska z wynalazkami. Widziałaś czołg? Rozmawiałem z tymi kolesiami co tam byli i namawiałem ich aby odpalili czołg na chwilę ale nie chcieli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Budowa domów pod klucz, budowa domów jednorodzinnych, budowa domów w Warszawie Budownictwo zagęszczarki, wypożyczalnia maszyn budowlanych, zagęszczarki, kompresory,sprzęt budowlany, prace budowlane, usługi budowlane, firmy budowlane